انشا درمورد ورزش و سلامتی

فال روزانه

ورزش

صبح ورزش کنیم یا بعدازظهر؟

حتما شما هم در فیلم ها افرادی را دیده اید که صبح زود از خواب بیدار می شوند، ورزش می کنند، دوش می گیرند، صبحانه می خورند و سر کار می روند. احتمالا با خودتان گفته اید که کله سحر چه وقت ورزش کردن است. اما به نظر شما بهترین زمان برای ورزش کردن چه زمانی است؟ در این مطلب به همین سئوال پاسخ خواهیم داد.

در گام اول، مهم ترین مسئله ورزش کردن است. شما هر زمانی که فرصت دارید ورزش کنید. این کار به سلامت قلب و عروق، افزایش استقامت بدن، نرمی مفاصل و ایجاد نشاط و غیره کمک می کند.

در گام بعدی که ورزش جزو لاینفک برنامه روزانه تان شد، باید بدانید که بدن در ساعات مختلف تاثیر متفاوتی از ورزش می گیرد، به عنوان مثال اگر شب هنگام و دیروقت ورزش کنید ممکن است در خواب تان اختلالی ایجاد کند.

بعد از ظهر، زمان ایده آل ورزش

اگرچه خیلی از افراد تصور می کنند صبح بهترین زمان برای ورزش است، اما نتایج مطالعات نشان می دهد که بعد از ظهر زمان بهتری برای ورزش است. چرا؟ چون دمای بدن یکی از عوامل موثر در تاثیر ورزش است.
نتایج بررسی های علمی نشان می دهد عادت دادن بدن به تحرک و ورزش در ساعات خاص باعث می شود که آمادگی بدنی و دریافت اکسیژن بالا برود و خستگی کاهش یابد

زمانی که صبح ورزش می کنید، عضلات شما هنوز سرد است و بدن به طور کامل بیدار نشده است، بنابراین احتمال آسیب و کوفتگی عضلات بالا می برود.

اما دمای بدن در طول روز افزایش می یابد و در پایان بعد از ظهر به بالاترین درجه می رسد. بنابراین بهترین زمان برای کار کردن روی عضلات است.

دلیل دیگر موثر بودن ورزش در ساعات پایانی روز این است که ضربان قلب و فشار خون پایین است که یک عامل غیرقابل انکار برای ارتقای آمادگی بدن و کاهش آسیب های احتمالی است.

باید بدانید میزان هورمون ها بخصوص استروژن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که به افزایش موثر توده عضلانی در طول ورزش کمک می کند. یادتان باشد بدن ما بعد از ظهر هورمون بیشتری تولید می کند.

علاوه بر این باید بدانید که میزان کورتیزول که به هورمون استرس معروف است و باعث ذخیره چربی ها و کاهش حجم عضلانی می شود، صبح هنگام بیشتر است و به طور تدریجی در طول روز کاهش پیدا می کند. بنابراین ورزش در پایان روز تاثیر بیشتری روی بدن دارد.

البته اگر جزو افرادی هستید که صبح زود را برای ورزش انتخاب می کنید اصلا نگران نباشید، چون ورزش کردن در این ساعات نیز مزایای خاص خود را دارد.

 تحقیق درباره فواید ورزش صبحگاهی

برخی افراد نمی توانند بعد از ظهر ورزش کنند و شروع روز را برای این کار در نظر می گیرند. اگر شما فرد مضطربی هستید بدانید که ورزش صبحگاهی برای شما بهتر است، چون باعث ایجاد آرامش روحی برای بقیه روز می شود.

علاوه بر این برای کسانی که دچار اختلالات خواب هستند نیز ورزش صبحگاهی نتیجه بخش تر است. افرادی که صبح تا ساعت ۸ صبح ورزش می کنند، خواب باکیفیت تری تجربه می کنند.

اگر به دنبال کاهش وزن هستید نیز می توانید به مدت ۴۵ دقیقه ورزش ملایم در صبح و با شکم خالی انجام دهید. این کار باعث می شود که روند کاهش وزن به میزان ۲۰ درصد نسبت به ورزش عصرگاهی افزایش پیدا کند.

نتایج بررسی های علمی نشان می دهد عادت دادن بدن به تحرک و ورزش در ساعات خاص باعث می شود که آمادگی بدنی و دریافت اکسیژن بالا برود و خستگی کاهش یابد.

اگر برایتان مقدور است زمان مشخصی را برای ورزش انتخاب کنید. این ساعت مشخص به اندازه ورزش کردن در ساعات پایانی روز موثر خواهد بود.

ورزش چه تاثیرات اجتماعی و روانی دارد؟

ورزش می‌تواند فواید زیادی برای جامعه داشته باشد و از بروز رفتارهای ناهنجار و خطرناک جلوگیری کند. همچنین ورزش تاثیرات مثبت روانی بر ورزشکاران می‌گذارد و مهارت‌های آنها را در زندگی روزمره افزایش می‌دهد.

علاوه بر فواید جسمانی، ورزش نقش مهمی در افزایش موفقیت‌های آکادمیک ، بالا رفتن اعتماد به نفس ، کمتر شدن مشکلات اخلاقی و بهتر شدن شرایط روانی دارد.

بسیاری از مطالعات درباره تاثیرات ورزش بر توانایی ، اعتماد به نفس ،‌ تمرکز، شخصیت و ارتباطات انجام شده‌اند . این اعتماد وجود دارد که نظم در تمرین ، یادگیری کار گروهی، پیروی کردن از مربیان ورزشی و یادگیری شکست می‌تواند مهارت‌های زندگی را به ورزشکاران بیاموزد.

ورزش کردن علاوه بر لذت بخش بودن باعث می‌شود که فرد هدفگذاری در زندگی و مدیریت زمان را بیاموزد.

کودکان و نوجوانان که ورزش می‌کنند نسبت به کسانی که ورزش نمی‌کنند تفاوت‌هایی دارند که عبارتند از :

– دستیابی به موفقیت‌های بالاتر

– داشتن اعتماد به نفس بیشتر

– ارتباط برقرار کردن با مدرسه

– داشتن روابط محکم‌تر

– داشتن دوستان بیشتر در مدرسه

– داشتن ارتباطات خانوادگی بهتر

– رفتارهای خطرناک کمتر

– انجام فعالیت‌های داوطلبانه بیشتر

این نتایج با مهارت‌هایی از جمله داشتن روابط اجتماعی بهتر، کنترل شخصیتی و احساس مسئولیت در ارتباط است. با کمک ورزش می‌توان مهارت‌هایی را کسب کرد که در زندگی عادی در خانواده ، محل کار و غیره کاربرد دارند. به کمک ورزش کودکان و نوجوانان رابطه بهتری با بزرگسالان پیدا می‌کنند.

کودکانی که از ابتدا ورزش نکرده‌اند و با آنها خوب رفتار نشده است، می‌توانند با ورزش شرایط اجتماعی بهتری پیدا کنند. کودکان به کمک ورزش یاد می‌گیرند که بین خوب و بد را تشخیص دهند. ورزش کردن از خودکشی در جوانان جلوگیری می‌کند.

در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کنند، مردان ورزشکار کمتر احساس ناامیدی می‌کنند، افرادی که چند ورزش انجام می‌دهند به مراتب کمتر به سمت خودکشی می‌روند. همچنین ورزش در دختران باعث سرحالی بیشتر و جلوگیری از افسردگی می‌شود. به طور کلی ورزش جوانان را از گوشه گیری در اجتماع باز می دارد.

بسیاری از مطالعات تاثیرات مثبت ورزش بر موفقیت‌های آکادمیک را نشان داده‌اند . در واقع ورزش کردن باعث پرورش مغز می‌شود. ورزش توانایی شناختی، روانی، احساس و یادگیری را افزایش می‌دهد. ورزش فیزیولوژی مغز را تغییر می‌دهد، مویرگ‌ها بدین شکل رشد بیشتری دارند،

جریان خون بیشتر می‌شود ، اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد ، عصب ها رشد بیشتری می‌کنند و بافت مغز حجیم‌تر می‌شود. این تغییرات باعث می‌شود که قدرت تحلیل اطلاعات و ذخیره اطلاعات افزایش یابد. به این ترتیب قدرت ابتکار، حافظه و توانایی در حل مشکلات افزایش می یابد و کارایی آکادمیک بیشتر می‌شود.

در سال‌های اخیر محققان درباره تاثیرات روانی ورزش بر زنان بررسی‌های انجام داده‌اند. زنانی که در دوران دبیرستان ورزش می‌کردند ۷۳ درصد در تحصیلات خود موفق‌تر بوده‌اند.

ضمنا این افراد کمتر در معرض چاقی مفرط، افسردگی و اعتیاد بودند. با انجام ورزش زنان اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنند. مهارت‌های زندگی همچون پشتکار، زندگی خانوادگی ، هدفگذاری و توانایی مقابله با مشکلات با ورزش پیشرفت می‌کنند.

ورزش می‌تواند بر موقعیت‌ اجتماعی و شغلی افراد نیز تاثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده‌اند مردانی که ورزش می‌کنند ۱۲ درصد حقوق بالاتر نسبت به دیگران دارند. ضمنا افرادی که ورزش می‌کنند فعالیت‌های اجتماعی بیشتری دارند و بیشتر از اخبار با خبر هستند.

فراهم کردن شرایط ورزشی برای جوانان می‌تواند بسیاری به جامعه کمک کند . برای مثال در بررسی‌های انجام شده مشخص شد که باز بودن زمین‌های بسکتبال تا دو صبح در فصل تابستان در آمریکا باعث شده تا ۵۵ درصد از جرم و جنایت‌ها کاسته شود.

البته باید در نظر گرفت که ورزش زمانی فواید مثبت دارد که برنامه‌ریزی درست داشته باشد و به افراد رفتار صحیح و مهارت‌های مشخصی را بیاموزد.

اگر ورزش هم درست انجام نشود از بروز رفتارهای خطرناک اجتماعی جلوگیری نمی‌کند. تحقیقات نشان داده است که روابط مربیان و ورزشکاران با یکدیگر در موثر بودن ورزش از نظر روحی و روانی تاثیرگذار است.

رفتار خوب مربیان می‌تواند بر ورزشکاران تاثیر مثبت بگذارد، اما اگر تعامل اجتماعی خوبی بین افراد گروه ورزش برقرار نباشد و برنامه‌ریزی ورزشی خوبی وجود نداشته باشد، ورزشکاران به سمت رفتارهای ناهنجار کشیده می‌شوند.

انشا درمورد فواید ذهنی ورزش کردن

بسیاری از افراد با هدف افزایش آمادگی جسمانی و داشتن تناسب اندام ورزش می‌کنند؛ با این حال ورزش علاوه بر فواید جسمانی فواید ذهنی و مغزی زیادی نیز دارد.

ورزش کارایی مغزی را افزایش می‌دهد. فواید ذهنی و روحی که ورزش به همراه دارد عبارتند از :

۱ – کاهش استرس

یکی از مهم‌تر‌ین فواید روحی ورزش کاهش استرس است. ورزش کردن استرس وارد بر جسم و ذهن را کم می‌کند. استرس ترشح “نورپین فرین” را افزایش می‌دهد. این ماده شیمیایی واکنش مغز به استرس را کنترل می‌کند. با کمک ورزش بدن می‌تواند راحت‌تر با تنش‌ها کنار بیاید.

۲ – افزایش شادی

مطالعات مختلف نشان داده است که ورزش باعث کاهش افسردگی و اضطراب می‌شود. در بعضی موارد ورزش مانند قرص‌های ضد افسردگی عمل می‌کند و می‌تواند به همان اندازه در درمان افسردگی موثر باشد تنها ۳۰ دقیقه ورزش در روز می‌تواند شادی را افزایش دهد.

۳ – افزایش اعتماد به نفس

ورزش کردن ذهنیت مثبت را نسبت به خود افزایش می‌دهد. به ‌این‌ ترتیب اعتماد به نفس افزایش می‌یابد.

۴ – لذت بردن از فضای آزاد

انجام ورزش در فضای آزاد اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد. ورزش‌هایی مانند کوهنوردی، قایقرانی و پیاده روی در فضای آزاد می‌تواند برای ذهن مفید باشد. ورزش در فضای آزاد به دریافت ویتامین D کمک می‌کند.

۵ – جلوگیری از تحلیل رفتن کارایی شناختی

این قضیه حقیقت دارد که هر چقدر سن بالا می‌رود، مغز هم تحلیل می‌رود و احتمال ابتلا به بیماری‌هایی همچون آلزایمر افزایش می‌یابد. با وجود اینکه ورزش و تغذیه مناسب نمی‌توانند آلزایمر را درمان کنند اما انجام آنها می‌تواند از تحلیل رفتن مغز جلوگیری کند.

تحلیل کارایی شناختی معمولا بعد از ۴۵ سالگی اتفاق می‌افتد. ورزش کردن به‌ خصوص بین سنین ۲۵ تا ۴۵ سال باعث افزایش مواد شیمیایی در مغز می‌شود که از تحلیل رفتن هیپوکامپوس جلوگیری می‌کند.

۶ – کاهش اضطراب

مواد شیمیایی که بعد از انجام ورزش در بدن ترشح می‌شوند، از بروز اضطراب جلوگیری می‌کند. انجام ورزش‌های هوازی در حد متوسط تا شدید باعث کاهش اضطراب می‌شود.

۷ – افزایش قدرت مغز

مطالعات مختلفی که بر روی موش‌ها و انسان‌ها انجام شده است نشان می‌دهد که ورزش‌های قلبی – عروقی باعث تولید سلول‌های جدید مغزی می‌شوند و کارایی مغزی را افزایش می‌دهند. همچنین انجام ورزش‌های شدیدتر باعث افزایش پروتئین BDNF در بدن می‌شود که قدرت تصمیم گیری، تفکر و یادگیری را افزایش می‌دهد.

۸ – افزایش حافظه

انجام ورزش مداوم باعث افزایش حافظه و قدرت یادگیری می‌شود. ورزش کردن تولید سلول‌های هیپوکامپوس را که مسئول حافظه و یادگیری هستند افزایش می‌دهد.

۹ – کنترل اعتیاد

بدن به هنگام لذت، دوپامین ترشح می‌کند. این لذت می‌تواند از ورزش، مواد مخدر، غذا خوردن و … ترشح شود. بعضی از افراد به ترشح دوپامین معتاد می‌شوند. ورزش می‌تواند اعتیاد به مواد دیگر را هم کاهش دهد.

۱۰ – افزایش آرامش

یک جلسه ورزش در حد متوسط به اندازه یک قرص خواب‌آور تاثیرگذار است؛ به خصوص برای افرادی که بی‌خوابی دارند ورزش می‌تواند بسیار مفید باشد. ورزش کردن پنج تا شش ساعت قبل از خواب دمای بدن را افزایش می‌دهد. هنگامی که دمای بدن چند ساعت بعد به حالت نرمال باز می‌گردد بدن احساس می‌کند که زمان خواب فرا رسیده است.

۱۱ – افزایش انرژی

بررسی‌ها نشان داده است افرادی که به صورت منظم ورزش می‌کنند انرژی بیشتری دارند و توانایی انجام کارهای مختلف در آنها بالاتر است.

۱۲ افزایش خلاقیت

انجام ورزش خلاقیت را تا دو ساعت بعد از آن افزایش می‌دهد. ورزش در فضای آزاد تاثیر بیشتری بر خلاقیت دارد.

۱۳ – تاثیرگذاری بر دیگران

افرادی که با هم ورزش می‌کنند باعث ایجاد انگیزه در یکدیگر می‌شوند و تاثیر مثبت بر یکدیگر می‌گذارند. در واقع عضو یک تیم ورزشی بودن باعث افزایش قدرت می‌شود.

همچنین بخوانید: انشا درباره ورزش و تربیت بدنی

ورزش آبی

مقاله درباره فواید ورزش‌های هوازی

ورزش‌های هوازی یا قبلی – عروق که ضربان قلب را افزایش می‌دهند تاثیر زیادی بر سلامت مغز و بدن دارند. این گونه ورزش‌ها در صورتی که با برنامه‌ریزی درست انجام شوند می‌توانند مانند دارو عمل کنند.

ورزش‌های هوازی یا قلبی – عروقی ۱۰ فایده دارند که باعث می‌شود این ورزش‌ها مانند معجزه در بدن عمل کنند.

۱- افزایش حجم عضلات

معمولا هنگامی که از حجم عضلات صحبت می شود تاثیر ورزش‌های هوازی نادیده گرفته می‌شود و بیشتر تمرکز بر روی ورزش‌های قدرتی و استقامتی است. با این حال مطالعات اخیر نشان داده است مردانی که ۴ تا ۵ روز در هفته به مدت ۴۰ دقیقه ورزش هوازی شدید انجام می‌دهند شاهد ۵ تا ۶ درصد افزایش حجم عضلات پا خواهند بود.

یکی از متخصصان ورزش دانشگاه بال استیت در این باره می‌گوید: ورزش‌های هوازی اگر درست انجام شوند باعث رشد عضلات می‌شوند و تاثیری مشابه تاثیر ورزش‌های استقامتی دارند.

۲- افزایش سلامت قلب و ریه‌ها

ورزش‌های هوازی به خصوص شنا باعث می‌شوند که بدن به صورت بهینه اکسیژن مصرف کند. این نوع ورزش‌ها میزان ضربان قلب در حالت استراحت را کاهش می‌دهند. کم بودن میزان ضربان قلب در حالت استراحت نشان دهنده سلامت قلب و عروق است.

مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۸ میزان فشار خون و کلسترول افراد مختلف که در رشته‌های ورزشی متفاوتی همچون دویدن و شنا فعالیت داشته مقایسه کرده است. محققان دریافتند افرادی که شنا می‌کنند و می‌دوند شرایط قلبی بهتری نسبت به افرادی که پیاده‌روی می‌کنند دارند و افرادی که پیاده‌روی می‌کنند شرایط قلبی‌شان بهتر از افرادی است که زندگی ساکن دارند.

۳- سلامت دستگاه گوارش

مطالعاتی که در ماه نوامبر منتشر شد نشان داد که ورزش هوازی باعث ایجاد تغییرات در دستگاه گوارش می‌شود. افرادی که ۳ تا ۵ بار در هفته ورزش می‌کنند تمرکز نوع خاصی از اسیدهای چرب را در دستگاه گوارش بیشتر خواهند داشت. این اسیدهای چرب عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.

۴- بهبود بخشید به میزان کلسترول

انجام ورزش هوازی میزان LDL را کاهش می‌هد که کلسترول بد خوانده می‌شود. کلسترول احتمال بیماری‌های قلبی – عروقی را افزایش می‌دهند. ورزش همچنین باعث افزایش HDL (کلسترول خوب) در بدن می‌شود.

۵- کاهش احتمال دیابت

ورزش‌های قلبی – عروقی باعث کاهش احتمال دیابت می‌شوند زیرا مصرف قند خون را بهبود می‌بخشند. تحقیقات نشان داده است که حتی میزان کمی ورزش هوازی (۲۰ دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط و ۱۰ دقیقه ورزش هوازی با شدت زیاد یک یا دو بار در هفته) می‌تواند تغییر زیادی ایجاد کند.

انجام این میزان ورزش هوازی باعث می‌شود که تا ۲۴ ساعت فعالیت انسولین افزایش یابد.

۶- بهتر شدن سلامت پوست

مطالعات انجام  شده نشان داده است که افراد بالای ۴۰ سال که ورزش هوازی انجام می‌دهند پوست سالم‌تری دارند. هنوز مشخص نیست که ورزش چگونه بر سلامت پوست تاثیر می‌گذارد.

۷- بهبود بخشیدن روحیه

ورزش هوازی تاثیر زیادی بر آرامش بدن و کاهش افسردگی دارد. ورزش هورمون استرس مانند آدرنالین و کورتیزول را کاهش می‌دهد. فعالیت‌هایی مانند دویدن و شنا باعث افزایش جریان خون و افزایش سطح انرژی بدن می‌شوند.

۸- جلوگیری از پیری

با افزایش سن مغز انسان کارایی کمتری پیدا می‌کند و توانایی‌هایی همچون حافظه کاهش می‌یابد. مطالعات انجام شده نشان داده است که انجام ۳۰ دقیقه ورزش ۴ روز در هفته باعث می‌شود که روند پیر شدن مغز کندتر شود.

۹- حفاظت از حافظه در بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند

بررسی‌های اخیر نشان داده است افرادی که به دلیل داشتن بیماری سرطان شیمی  درمانی می‌شوند می‌توانند با انجام ورزش‌هایی مانند شنا و پیاده‌روی مغز خود را حفاظت کنند و از تحلیل رفتن حافظه جلوگیری کنند. این افراد با انجام ورزش احساس خستگی کمتری خواهند داشت.

۱۰- افزایش حجم هیپوکامپوس مغز

مطالعات مختلف نشان داده است که ورزش کردن باعث افزایش حجم قسمت هیپوکامپوس مغز می‌شود. این قسمت به حافظه مرتبط است.

برای مشاهده تاثیر ورزش بر هیپوکامپوس مغز باید حداقل ۲ بار در هفته ورزش هوازی انجام شود. بهتر است این ورزش‌ها با ورزش‌های قدرتی همراه شوند.

شما میتوانید انشاهای خود را به آدرس ایمیل enshasara.ir@gmail.com ارسال کنید تا با نام شما در سایت انشا سرا قرار بگیرد.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *