موضوع انشا درمورد میوه ها
مقدمه
درمورد میوه ها و خواص آن ها چه می دانید؟ میوه ها از مهم ترین مواد غذایی مورد نیاز بدن انسان ها هستند.
بدنه
یکی از بهترین و خوشمزه ترین مواد غذایی دنیا میوه ها هستند. میوه ها سهم عظیمی در تامین ویتامین های مورد نیاز بدن انسان ها دارند.
میوه ها تنوع بسیاری دارند و هر فصل میوه های به خصوص خود را داراست،
حتی در هر شهر تنها میوه های مناسب آب هوای آن شهر را می توان برداشت کرد.
هرکسی میوه های متفاوتی را دوست دارد و ممکن است از خوردن بعضی از میوه ها خوشش نیاید.
میوه ی مورد علاقه شما چیست؟
میوه هایی که در هر فصل پیدا میشود به آن فصل زیبایی های خاصی میدهد.
در فصل بهار توت فرنگی ، چغاله بادام ، گیلاس و گوجه سبز و زردآلو خوشمزه را داریم.
در فصل تابستان هندوانه، طالبی ، انجیر، هلو، تمشک، انبه ، آلبالو ، زغال اخته، آلو و انگور خوش رنگ را داریم
و در فصل پاییز نارنگی ،گلابی ، انار، کیوی و گریپ فروت را میتوانیم استفاده کنیم و در فصل زمستان به وفور سیب و پرتقال داریم.
خوردن میوه های هر فصل برای همان فصل مفید است و متناسب با آب و هوا و شرایط آن فصل به بدن کمک میکند.
در فصل بهار میوه ها به کاهش حساسیت ها و تنظیم فشارخون کمک میکنند.
در تابستان علاوه بر اینکه توان و انرژی انسان تحلیل می رود، در اثر تعریق زیاد، آب بدن هم کاهش می یابد.
نوشیدن آب شاید راه چاره باشد اما انسان تا اندازه ای می تواند آب فراوان بنوشد.
عدم عادت به نوشیدن آب زیاد از یک طرف و کافی نبودن آب برای جبران انرژی از دست رفته ی بدن از طرف دیگر، باعث می شود آدمی مغلوب گرمای خورشید بشود.
پس باید جایگزین مناسبی را انتخاب کنیم که هم آب بدن را تأمین کند و هم بتواند ویتامین هایی که کم بودشان باعث تحلیل توان و انرژی می شود را به بدن برگرداند.
میوه ها انتخاب مناسبی برای تحلیل انرژی از دست رفته در تابستان هستند.
در پاییز و زمستان میوه ها به حفظ سلامتی و محافظت از بدن در مقابل ویروس ها می پردازند.
بعضی از میوه ها را میتوان با پوست خورد:
سیب
پوست سیب به اندازه نیمی از کل این میوه فیبر دارد. یک سیب متوسط محتوی ۹ میلیگرم «ویتامین ث»، ۱۰۰ واحد بینالمللی «ویتامین آ» و ۲۰۰ گرم پتاسیم است که با کندن پوست آن، حدود یک سوم این مواد مغذی را دور میریزید.
همچنین پوست سیب چهار برابر بیش از گوشت آن «ویتامین کا» دارد که این میزان حدود ۵ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین است.
پوست سیب فواید بیشتری نسبت به ویتامینهای داخل گوشت این میوه دارد.
نوعی آنتیاکسیدان به نام «کورسِتین» که اغلب در پوست سیب یافت میشود به عملکرد ریه کمک کرده و مشکلات تنفسی را به حداقل میرساند.
این آنتیاکسیدان ریه را در برابر التهاب محافظت میکنند همچنین گفته میشود کورستین ضمن مقابله با آسیب بافتهای مغز از حافظه نیز مراقبت میکنند.
در یک مطالعه دیگر، ترکیب دیگری در پوست سیب یافته شده که «تریترپنوئید» نام دارد و از سرطانی شدن برخی سلولها جلوگیری کرده و با انواع خاصی از سرطانها مبارزه میکند. همچنین «اسید اورسولیک» موجود در پوست سیب رشد عضلانی را تقویت و ضمن افزایش حجم ماهیچهها از خطر بروز چاقی مفرط جلوگیری میکند.
– پوست مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپفروت، لیموشیرین)
پوست پرتقال تقریبا دو برابر گوشت آن ویتامین ث دارد. پوست پرتقال همچنین حاوی میزان بیشتری ریبوفلاوین، ویتامین ب ۶، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. فلاونوئید موجود در پوست پرتقال خواص ضدسرطانی و ضد التهابی دارد. مرکبات همچنین جذب آهن را افزایش میدهند.
اگرچه پوست مرکبات سرشار از مواد مغذی است اما به دلیل اینکه تلخ بوده و به سختی هضم میشود شاید نتوانید پرتقال را درسته بخورید. در عوض با استفاده از رنده تیز یا هر وسیله برنده دیگر پوست پرتقال را روی سالاد بریزید و میل کنید. همچنین میتوانید آن را در داخل شیشه روغن زیتون بریزید. ترکیب پوست پرتقال با شکلات یا بستنی نیز بسیار خوشمره خواهد شد.
– خیار
پوست خیار محتوی بسیاری از آنتیاکسیدانها، فیبر غیرمحلول و پتاسیم موجود در خود خیار است. پوست خیار همچنین محتوی بیشتر «ویتامین کا» موجود در خیار است. پس دفعه آینده خواستید سالاد درست کنید پوست خیار را نکنید.
– کیوی
حتما شما هم سالها پوست کیوی را بریده و کنار گذاشتهاید و فقط گوشت آن را میل کردهاید اما باید بدانید پوشش کرکی کیوی نیز خوردنی است. در واقع پوست کیوی بیش از گوشت آن فلاونوئید، آنتیاکسیدان، ویتامین ث دارد. همچنین فیبر موجود در پوست کیوی دو برابر گوشت آن است. پس از این به بعد کیوی را مانند هلو گاز بزنید. اگر نمیتوانید کیوی را با کرکهایش بخورید، پیش از مصرف، کرکهای آن را از روی پوستش پاک کنید.
– بادمجان
این صیفی بنفش رنگ محتوی آنتیاکسیدان بسیار قدرتمند «ناسونین» است. این آنتیاکسیدان از گسترش سرطان به ویژه در مغز و سایر بخشهای سیستم عصبی جلوگیری میکند. پوست بادمجان همچنین محتوی «اسید کلروژنیک» است.
این ترکیب شیمیایی ضمن افزایش خواص آنتیاکسیدان و ضد التهابی، تحمل گلوکزی را نیز افزایش میدهد. گوشت بادمجان همچنین محتوی اسید کلروژنیک است که البته این اسید به میزان بیشتر در پوست آن وجود دارد.
– انبه
تحقیقات نشان میدهد پوست انبه محتوی ترکیباتی مشابه «رزوراترول» است که به سوزاندن و جلوگیری از تشکیل سلولهای چربیهای اشباعشده کمک میکنند. در این مطالعه گوشت میوه انبه نیز مورد آزمایش قرار گرفت اما نتایج حاصل از آن به اندازه پوست این میوه نبود. محققان میگویند افرادی که میخواهند از خواص انبه بهرهمند شوند باید این میوه را با پوست بخورند.
پوست انبه همچنین نسبت به گوشت آن محتوی میزان بیشتری کاروتنوئید، پلیفنولها، امگا ۳، امگا ۶ و سایر اسیدهای چرب اشباع نشده است. مطالعه دیگری نشان میدهد ترکیباتی که میزان تجمع آنها در پوست انبه بیشتر است با سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی مبارزه میکنند.
پوست انبه همچنین محتوی کورستین است. پوست انبه را میتوان خام یا پخته میل کرد. یکی دیگر از راههای خوردن همزمان میوه و پوست انبه درست کردن ترشی انبه است.
– هویج
از آنجا که پوست هویج نیز مانند گوجهفرنگی همرنگ گوشت آن است، پوست و گوشت آن خواص غذایی مشابهی دارند. با این حال بیشترین میزان انباشت ترکیبات مغذی هویج در پوست آن است پس به جای پوست کندن هویج، آن را با یک برس خوب تمیز کنید و بشوئید.
– هندوانه
تمام هندوانهها محتوی «سیترولین» هستند که خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و به «آرگینین» تبدیل میشود. این ماده یک اسید آمینه است که برای قلب، سیستم ایمنی و سیستم گردش خون مفید است.
اما جالب است بدانید که بخش اعظم این سیترولین در پوست هندوانه وجود دارد. شاید خوردن پوست هندوانه به نظر ناخوشایند و بدمزه باشد اما میتوان مانند خیار از آن ترشی یا شور تهیه کرد یا آن را مزهدار کرد و خورد. همچنین میتوان پوست هندوانه را همراه با گوشت آن در مخلوط کن ریخت و با اضافه کردن کمی آبلیمو میل کرد.
– آناناس
آناناس محتوی «بروملین» است. این ترکیب یک آنزیم کاهنده التهاب به ویژه در بینی و سینوسها است.
نتایج یک مطالعه نشان میدهد میزان بروملین موجود در هسته و پوست آناناس بیش از گوشت آن است. از آنجا که هضم هسته و پوست آناناس برای دستگاه گوارش انسان دشوار است، آن را داخل مخلوط کن ریخته یا چند دقیقه در ماهیتابه تفت دهید.
– موز
پوست موز بیش از گوشت آن فیبر و پتاسیم دارد. پوست موز همچنین محتوی لوتئین است که یک آنتیاکسیدان محسوب میشود. این آنتیاکسیدان در حفظ سلامت چشم نقش مهمی ایفاء میکند.
همچنین اسید آمینه تریپتوفان بیش از آنکه در خود میوه موز باشد در پوست آن وجود دارد.
تریپتوفان با افزایش سطح هورمون «سروتونین» در بدن باعث کاهش افسردگی میشود. سروتونین یک ناقل عصبی در مغز است که بر خلق و خو تأثیر میگذارد.
از آنجا که پوست موز تلخ مزه و سفت است بسیاری از افراد آن را میل نمیکنند اما پوست موزهای رسیده (موزهای قهوهای رنگ)، نازکتر و شیرینتر بوده و راحتتر جویده میشوند.
همچنین میتوان پوست موز را چند دقیقه جوشانده تا نرمتر شود یا آن را در ماهیتابه سرخ کرد.
اگر هم میخواهید خلاقیت بیشتری به خرج دهید پوست موز را ۲۰ دقیقه یا بیشتر داخل فر قرار دهید تا خشک شود سپس با آن چای دم کنید.
اما هرگز فراموش نکنیم که برای خوردن پوست میوه ها حتما باید میوه ها را به خوبی شستو شو دهیم تا مریض نشویم.
نتبجه گیری:
میوه ها مواد غذایی بسیاره خوشمزه و مفیدی هستند اما به هنگام استفاده باید مراقب باشیم که آلوده نباشندو به درستی شسته شده باشند.
میوه هایی که پوست کنده میشوند باید به سرعت مصرف شوند تا خواص خود را از دست ندهند.