فواید سبزیجات

انشا درمورد سبزیجات

فواید سبزیجات

انشا با موضوع سبزیجات

مقدمه

درمورد سبزیجات چه می دانید؟

چه مواد غذایی جزو خانواده سبزیجات هستند؟

سبزیجات چه فوایدی دارند؟

چگونه باید سبزیجات را مصرف کنیم؟

در این انشا به همه ی این سوالات پاسخ می دهیم.

بدنه

ما از سبزیجات در رژیم غذایی خود باید استفاده می کنیم .

هر انسانی برای داشتن سلامتی باید روزانه از سبزیجات استفاده کند.

ریشه گشنیز ، تره یا شاهی ، بروکلی ، کرفس ، اسفناج ، کاهو ، جعفری ، چغندر ، شاهی ، نعناع ، شنبلیله ، شوید ، خرفه ،شاه تره و

همگی جزو خانواده سبزیجات هستند.

سبزیجات فواید بسیاری برای بدن دارند ، سبزیجات از کالری پایینی برخوردار هستند و برای کسانی که میخواهند وزن مناسبی داشته باشند

بسیار مفید است.

چربی سبزیجات بسیار پایین بوده و همچنین فاقد کلسترول می باشند که در مقایسه با غذاهای چرب موجب کاهش بیماری های قلبی

و کاهش ریسک ابتلا به انواع سرطان می شوند، سبزیجات دارای میزان پایینی سدیم هستند، سدیم در نمک و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می شود.

سدیم بیش از حد، باعث بروز فشار خون بالا در برخی افراد می شود. سبزیجات تازه، حاوی مقدار کمی سدیم هستند.

به طور کلی سبزیهای یخی نسبت به انواع تازه خود، حاوی مقدار بیشتری سدیم هستند.

این رقم در سبزیجات کنسرو شده به بالاترین میزان خود می رسد.

برای یافتن خوراک هایی با سدیم پایین به برچسب اینگونه غذاها توجه کنید تا نمونه هایی با سدیم پایین را انتخاب کنید.

سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی برای بدن هستند ،

سبزی هایی با رنگ سبز پر رنگ و نارنجی از بروز سرطان حنجره و ریه جلوگیری میکنند.

اینگونه سبزی ها دارای بتا- کاروتن می باشند.

این ماده رنگدانه ای است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

غذاهایی که حاوی این ماده هستند به راحتی می توانند از بدن در مقابل سرطان ها محافظت کنند.

مواردی از قبیل: هویج، کدوی مسمی، اسفناج، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین و کلم پیچ به وفور حاوی این ماده می باشند.

همچنین بیشتر سبزیجات دارای ویتامین C نیز هستند و می توانند از بروز سرطان حنجره و معده نیز جلوگیری کنند.

سبزیجاتی که شامل ویتامین C هستند عبارتند از: فلفل، کلم، بروکلی، جوانه بروکسل، و گوجه فرنگی.

بسیاری از سبزیجات حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی از جمله آهن می باشند.

آهن در خونسازی و تامین انرژی بدن نقش مهمی را ایفا می کند.

استفاده ناکافی از آهن در رژیم غذایی روزمره باعث بروز آنمی ( کم خونی) می شود.

آهن در اسفناج، لوبیا، لوبیا قرمز، لوبیای چشم بلبلی، چغندر و انواع سیب زمینی ها یافت می شود.

سبزی ها با رنگ سبز پر رنگ مثل اسفناج، خردل، بروکلی، و کلم حاوی میزان بالایی کلسیم می باشند.

کلسیم برای استحکام استخوان و دندان ضروری است و از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری می کند.

فیبر قسمتی از گیاهان را تشکیل می دهد که بدن انسان نمی تواند آنرا هضم و یا جذب کند.

پیروی از رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی مواد فیبردار باشد، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا حد بسیاز زیادی کاهش می دهد.

تمام سبزیجات منبع مناسبی از فیبر هستند.

بهترین راه مصرف فیبر از طریق غذاهایی طبیعی است؛ باید توجه داشته باشید

که قرص ها و مکمل هایی که وجود دارند هیچ گاه نمی توانند جای مواد طبیعی را بگیرند.

البته ناگفته نماند که فیبر بیش از اندازه نیز موجوب عدم جذب برخی موارد معدنی نظیر آهن می شود.

 سبزیجات

چگونه سبزیجات را به وعده های غذایی خود اضافه کنیم؟

انواع و اقسام مختلفی از سبزیجات وجود دارد. برای ایجاد تنوع از رنگ ها، طعم ها و اشکال مختلف آن استفاده کنید.

در میان وعده های خود می توانید از سبزیهایی استفاده کنید که می توان از آنها به صورت خام نیز سرو کرد.

هویج، گل کلم، و بروکلی از این دست سبزی ها می باشند.

به غذاهای همیشگی و روزمره خود سبزی اضافه کنید.

با تن ماهی، بروکلی سرو کنید و اگر کباب میل می کنید کنار آن کمی اسفناج نیز مصرف کنید.

اگر کودکان در تهیه غذاهای همراه با سبزی به شما کمک کنند، آنوقت تمایل بیشتری نسبت به میل آنها از خود نشان می دهند.

سبزی را تنها برای افرادی بپزید که دارای مشکل هاضمه هستند. بیشتر سعی کنید آنها را به صورت خام و یا نیم پز استفاده کنید.

نکاتی درمورد استفاده از سبزیجات

۱) روش درست خرد کردن را انتخاب کنید

روش‌های اشتباه خرد کردن می‌تواند مواد مغذی سبزیجات را از بین ببرد.

ابتدا باید سبزیجات را بشویید و سپس خرد کنید.

هرگز برعکس این عمل را انجام ندهید زیرا می‌تواند بیشتر مواد مغذی را از بین ببرد.

بسیاری مواد غذایی را خرد کرده و آن‌ها را در یخچال یا فریزر برای استفاده‌های بعدی نگهداری می‌کنند که کار درستی نیست.

سبزیجات خرد شده را به مدت طولانی نگه ندارید زیرا پس از خرد شدن در معرض هوا و محیط قرار گرفته و ترکیبات مغذی خود را از دست می‌دهند.

سبزیجات تازه را در زمان استفاده خرد کنید.

۲) به اندازه خرد کردن سبزیجات توجه کنید

نکته دیگری که می‌تواند هنگام  خرد کردن سبزیجات به حفظ مواد مغذی آن کمک کند آن است که سبزیجات را به قطعات خیلی کوچک خرد نکنید.

سبزیجات را در تکه‌های بزرگ‌تری خرد کنید تا تماس آن‌ها با محیط اطراف به حداقل برسد.

۳) غذا را در مدت زمان مناسب بپزید 

زمان پخت و پز و قرار گرفتن در معرض گرما دو عاملی است که حتما باید آن‌ها را در نظر بگیرید.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرما یکی از مهم‌ترین عوامل از بین رفتن مواد مغذی در سبزیجات است.

زمان پخت و پز را مناسب انتخاب کرده و با کاهش این زمان به حفظ هرچه بیشتر ارزش غذایی خوردنی‌ها کمک کنید.

بیشتر ویتامین‌ها نسبت به گرما حساس هستند، از این رو از حداقل زمان نیاز برای پخت استفاده کنید.

۴) از مقدار مناسب آب استفاده کنید

مقدار آبی که به غذای خود اضافه می‌کنید نیز بر ارزش غذایی غذای شما تاثیر می‌گذارد.

سعی کنید حداقل آب ممکن را به غذای خود اضافه کنید، چرا که مواد غذایی در آب مورد استفاده برای پخت غذا حل می‌شوند.

برای کاهش مدت زمان پخت و پز، درِ ظرف غذا را بسته و آن را به طور کامل بپوشانید.

۵)‌  از گرم کردن مجدد غذا خودداری کنید

گرم کردن دوباره غذا یکی از بدترین کارها است.

این کار غذا را دوباره در معرض گرما قرار داده و روند شیمیایی مواد غذایی را مختل می‌کند.

سعی کنید غذا را به اندازه کافی بپزید تا مجبور به نگهداری و استفاده مجدد از آن نشوید.

مواد غذایی تازه تهیه شده بهترین روش برای بهره‌مندی حداکثری از مواد مغذی است.

گاهی برخی افراد تنها از سبزی ها و گیاهی جات در رزیم غذایی خود استفاده میکنند که به رزیم آن ها گیاه خواری می گویند ،

گیاهخواری تنها برای بدن کافی نیست و فرد گیاهخوار باید حتما از حبوبات نیز استفاده کند.

نتیجه گیری

سبزیجات برای بهبود کار آیی بدن و عملکرد آن بسیار مفید است همه ی افراد از کودک تا بزرگسال و افراد مسن باید از سبزیجات در

رزیم غذایی روزانه خود استفاده کنند.

همچنین بخوانید: انشا درمورد میوه جات

شما میتوانید انشاهای خود را به آدرس ایمیل enshasara.ir@gmail.com ارسال کنید تا با نام شما در سایت انشا سرا قرار بگیرد.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *