انشا درمورد حضرت عیسی (ع)

فال روزانه

حضرت عیسی

انشا با موضوع حضرت عیسی

پروردگار عالمیان، حضرت عیسی(ع) را با هدف ترویج یكتاپرستی در میان بندگانش، مبعوث كرد و ایشان با معجزه كلام الهی، هدایتگر پیروانش و رهایی بخش آنها از گرداب نادانی و كفر شد و بشارت دهنده صلح و دوستی در جهان لقب گرفت.

حضرت عیسی(ع) همانند دیگر فرستادگان الهی، بشارت دهنده فضل و رحمت بیكران پروردگار بود تا مردمی كه به واسطه جهل و نادانی خود از درك روشنایی و نور حق محروم هستند به سعادت حقیقی و مسیر رستگاری رهنمون شوند. عیسی بن مریم(ع) در انجام دادن رسالتش با مشكلات بسیاری دست به گریبان بود و برای تبلیغ و ترویج توحید و دینداری دشواری های فراوانی را متحمل شد.

خداوند در آیه ۳۶ سوره نحل می فرماید: «ما به راستی در هر امت و گروهی پیامبری برانگیختیم تا مردمان خدا را پرستش كنند و از طاغوت بپرهیزند.» با تفكر در این آیه و دیگر آموزه های الهی، می توان دریافت كه رسالت پیامبران دعوت به توحید و رهایی از هرگونه بردگی و بندگی در برابر شیطان های نفسانی و آزادی از سیطره آنها است.

هر ساله ۲۵ دسامبر همزمان با سالروز میلاد حضرت عیسی(ع) سال جدید میلادی با جشنی به نام كریسمس آغاز و به مدت ۱۲روز در میان پیروان دین مسیحیت در سراسر جهان گرامی داشته می شود.

اهمیت سالروز میلاد عیسی ابن مریم(ع)، سبب شد تا در گفت وگویی با «محمد صادق احمدی» دین پژوه و پژوهشگر پژوهشگاه بین المللی جامعه المصطفی به مرور این رویداد بپردازیم.

همچنین بخوانید: انشا درمورد امام زمان

**ظهور حضرت عیسی(ع)؛ معجزه ای الهی در شرایطی سخت

میلاد حضرت عیسی(ع) یك معجزه الهی بود چرا كه ایشان به فرمان خداوند و از مادری به نام حضرت مریم(س) متولد شد. تقوا و پاكدامنی این بانوی بزرگوار، این فضیلت را به همراه داشت تا در دامان پاك خود پسری چون حضرت عیسی(ع) را پرورش دهد.

بسیاری از آموزه های اخلاقی در میان ادیان مختلف، مشترك هستند. در دوران ظهور حضرت عیسی (ع)، یهودیت شریعتی فراگیر محسوب می شد اما با وجود دستورهای عملی، اخلاق در آن زمان به سمت كمرنگ شدن پیش می رفت.

حضرت عیسی(ع) با اشراف به كتاب مقدس یهودیان، برای دین آنها احترام ویژه ای قایل بود. مسیحیان معتقدند كه ایشان رسالت داشت تا وجوه اخلاقی را در راستای برطرف كردن خشونت حاكم بر آن دوران احیا كند. وی همچنین تمام تلاش خویش را برای یاری رساندن به انسان های نیازمند به كار می بست.

او بر خلاف نظر عده ای از مردم آن روزگار هرگز سودای از میان بردن احكام حضرت موسی (ع) را در سر نمی پروراند و در پاسخ به مخالفان می گفت: «من نیامدم تا حتی یك نقطه و همزه ای از احكام شریعت موسی (ع) را زایل كنم، هر فرد كوچك ترین این احكام را انجام ندهد و یك نقطه از اینها را زایل كند به ملكوت خدا نخواهد رسید. اما تاكید روی این است كه افرادی كه خود گناه كرده و می كنند و قلبشان پر از گناه است، این مساله اصلا برایشان مهم نیست و در پی این هستند كه افراد دیگر را به شدت تنبیه و مجازات كنند.»

حضرت عیسی (ع) اصل را بر این می دانست كه اخلاق در رویارویی با شریعت قرار نگیرد و مسایل اخلاقی به حاشیه نرود؛ هرچند مسایل اخلاقی مورد نظر و مهم برای وی همان چیزهایی محسوب می شد كه در شریعت یهودی هم بر آن تاكید شده بود.

«به همسایه خود محبت نما» از مهم ترین آموزه های اخلاقی این پیامبر الهی است. منظور از عبارت و كلمه همسایه، همان دیگران هستند و مصداق بارز آن، جمله معروف امام حسن مجتبی(ع) به شمار می رود كه فرمود: «آنچه را كه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسند و آنچه را كه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم نپسند» كه به Golden Rule یا قانون طلایی شهرت یافت، یكی از متعالی ترین درس های اخلاقی این برگزیده الهی محسوب می شود. در تكمیل این مهم باید گفت كه حضرت عیسی(ع) در بحث های اخلاقی به تعامل، دوستی، محبت و مقدم دانستن دیگران بر خویشتن همواره تاكید می كرد.

**اشاره های قرآن به حضرت مسیح (ع)

در قرآن مجید بیش از ۴۰ بار لفظ عیسی (ع) نام برده شده است و چندین بار با لقب مسیح و دیگر صفت ها از حضرت عیسی (ع) و نیز حضرت مریم (س) یاد می شود و از این جهت شباهت هایی میان كتاب مقدس مسیحیان و قرآن وجود دارد.خداوند به وسیله فرستاده اش، بشارت به دنیا آمدن فرزند پسری را به حضرت مریم (س) داد و گفت كه این فرزند از تو در برابر اتهام ها دفاع خواهد كرد و بر این پایه حضرت عیسی (ع) در گهواره لب به سخن باز كرد و جواب تهمت ها را به بدگویان داد.

**تقریب میان ادیان در كنترل آسیب های اجتماعی

تقریب ادیان و نزدیك شدن آنها به معنای وحدت در رویارویی با كفر است و می توان با تشخیص مبانی مشترك اسلام و مسیحیت به غنای كاركرد آن افزود. حضرت مریم(س) یك مبنای مشترك و بزرگ میان اسلام و مسیحیت به شمار می رود. همچنین اسلام، حضرت عیسی (ع) را منجی می داند كه بر آن پایه هنگام ظهور حضرت حجت (عج)، وی نخستین یار و همراه ایشان خواهد بود.تمام این مسایل اخلاقی، مبانی مشترك اسلام و مسیحیت محسوب می شود كه با تكیه بر آنها می توان گره بسیاری از مشكلات را در جوامع بشری باز كرد. از آن جمله دقت در آیه های مشترك قرآن كریم و كتاب مقدس درباره حضرت مسیح(ع) و حضرت مریم(س) است و همگی مبانی هستند كه می توانند به جای توسعه روز افزون خشونت، زمینه نزدیكی بیشتر جوامع را فراهم آورند. مبارزه با كفر، آسیب های اجتماعی، كنترل فقر، كمك به حل بحران آب و … این روزها مسایلی به شمار می روند كه با عمل به امر تقریب ادیان الهی قابل چاره جویی خواهند بود و برای نتیجه گیری در هر طرح و هدفی می توان روی این مشتركات دینی كار كرد.

شما میتوانید انشاهای خود را به آدرس ایمیل enshasara.ir@gmail.com ارسال کنید تا با نام شما در سایت انشا سرا قرار بگیرد.

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *